Cena plynu za m3

Cena plynu za m3

4
(1)

Tak jako u každého neobnovitelného zdroje dochází i u zemního plynu k pravidelnému zdražování. Pokud na plynu jen vaříte, tak si zdražení asi moc nevšimnete a nebudete se zatěžovat hledáním nějakých levnějších řešení. Pokud se tedy z čista jasna náklady nezvýší o několik set korun.

Zdražování ceny plynu děsí ovšem spíše domácnosti, které využívají plyn například i k vytápění celého rodinného domku.  Pak se náklady nezvedají o pouhých pár korun, ale klidně i o několik desítek tisíc a vy jste nuceni buďto k vyjednávání vyššího platu nebo k větším úsporám. Existuje ale i schůdnější varianta v podobě změny poskytovatele zemního plynu. Jednoduše můžete přejít k někomu, kdo po vás z čista jasna nebude chtít o několik procent větší částky, než doposud.

Cena plynu za m3

Nejjednodušší je srovnávat jednotlivé nabídky podle ceny. Cena plynu za 1m3 je složena ze dvou částí. Jednu z nich ovlivňuje sám energetický regulační úřad, který si nechává platit za distribuci zemního plynu a také za služby zprostředkovatele. Druhou složku už ovlivňuje samotný dodavatel plynu. Je v ní zahrnuta cena za samotný plyn a služby poskytované plynařskou společností. Rozdíly mezi cenami tedy vznikají zejména v této části.

CENA PLYNU ZA 1 m3 V ROCE 2023 JE ZASTROPOVÁNA NA 31,91 KORUN.

Samozřejmě po vás nikdo nechce, abyste obcházeli jednotlivé pobočky poskytovatelů plynu. Aktuální nabídky většinou najdete na webových stránkách jednotlivých dodavatelů. Stačí si k ruce vzít poslední fakturu za dodaný plyn a podle ní nabídky porovnat.

Vybrali jste si nějakého, který vám nabízí podstatně lepší ceny a vyplatí se vám kvůli tomu odejít od dosavadního dodavatele plynu právě k němu? Potom není nic jednoduššího, než si zažádat o smlouvu online.

Jak se vám líbil tento článek?

Čím víc hvězdiček, tím lepší

Průměrné hodnocení: 4 / 5. Počet hlasujících: 1

Zatím nehodnoceno, buďte první.

Podobné příspěvky