bazén hubnutí
|

Bazén jako váš přítel i pomocník při hubnutí

3
(1)

Zhubnout povánoční kila, to se může zdát jako nelehký úkol. Není to však tak těžké, stačí vědět, jakou sportovní činnost vykonávat. S nadbytečnými kilogramy zatočí například plavání. Zaplavte si za štíhlou figurou i vy! Bazén bude vaším nejlepším pomocníkem při hubnutí.

Samozřejmě je mnoho sportů, které vám pomůžou zhubnout. Při každém sportu se spalují kalorie – u některého více, u některého méně. Bez pohybu by zkrátka hubnutí nebylo možné. Abyste však brzy naplnili svou vizi o krásné a sexy postavě, začněte plavat. Bazén je nejen váš přítel, ale i parťák při hubnutí a čili je nejlepší pomocník na cestě za vysněnou figurou. 

Plavte pravidelně a dostatečně dlouho

Stejně jako u jiných sportů, i u plavání je zásadní, abyste chodili plavat pravidelně a abyste také plavali dostatečně dlouho. Do bazénu choďte ideálně dvakrát až třikrát do týdne a snažte se plavat alespoň hodinu čistého času. Nikdy neplavte méně než půl hodiny, to by byl pohyb bez výsledků. Během první půl hodiny se totiž startuje metabolismus, k aktivnímu spalování tuků dochází až po oné půl hodině. 

Při plavání si dejte pozor hlavně na správné držení těla. Mnoho žen má tendenci držet svou hlavu nad hladinou, ale při takovém plavání si spíše škodí, než prospívají. Až příliš zatěžují svou krční a bederní páteř. 

Kontrolujte teplotu vody

To, jestli hubnete a jak efektivně hubnete při plavání, ovlivňuje i teplota vody. Abyste aktivně spalovali kalorie, je zapotřebí, aby měla voda alespoň 26 stupňů. Pakliže má méně, hubnutí není tak účinné. Tělo při plavání ve studené vodě bude mít tendenci vytvářet si ochranu před chladem. A jako ochranu použije to, co bude mít k dispozici čili tuky. Tento takzvaný “tulení efekt” nastane i v případě, že ve vodě trávíte několik hodin každý den. 

Po plavání následuje jídlo

Na co řada lidí zapomíná po plavání, je jídlo. V bazénu jste spálili mnoho energie, proto je zapotřebí energii dodat. Ideální je mít po ruce zdravou a vhodnou svačinu, která by vám zabránila jít do obchodu za hladového stavu.

KAM DÁL? MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak se vám líbil tento článek?

Čím víc hvězdiček, tím lepší

Průměrné hodnocení: 3 / 5. Počet hlasujících: 1

Zatím nehodnoceno, buďte první.

Podobné příspěvky